Tankizar

Alla inlägg under november 2011

Av Maria - 19 november 2011 13:55

Då har man haft sina funky barn för sista gången. Funky kidz kommer inte komma tillbaka nästa år så det känns lite extra sorgligt att inte få träffa mitt gäng igen. Vi har ju i och för sig showen kvar så en gång till.


Sportlife har köpt in ett nytt danskoncept för barn. Så det behöver ju inte betyda att jag inte träffar dem igen men har inte bestämt mig för hur jag ska göra ännu. Dessa beslut....utbildningen sker i december och den krockar med annat. Det är ju som vanligt med andra ord. Får tänka över helgen och ha bestämt mig på måndag.


Sen hade jag ju pumpen. Märks att det börjar närma sig december och jul. Tänk att det är 1:a advent nästa helg. Inte riktigt klokt.

Passet gick bra. Fick ha med mig A idag för jag hade ingen barnvakt till henne. J var hos farmor men hon orkar inte passa två barn och jag fick ingen annan instruktör som kunde ta passet. Så då fick jag köra med henne där. Gick hur bra som helst. Fast någonstans mitt i så gjorde hon nummer 2 och var inte alls nöjd med att vänta med bytningen. Stackars liten.


Nu ska jag iväg och hämta hem sonen :) Blir nog ett till inlägg idag (tror jag :) )

Av Maria - 18 november 2011 15:47

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugn. Jag har min vilodag idag alltså ingen träning :(. Men kroppen måste ju få återhämta sig lite också. imorgon blir det desto mer träning då det blir gym och sen en joggingtur. Men det är i morgon det.


Det har inte hänt så mycket idag. Tagit det lugnt och lekt med barnen. Men nu har jag en riktig huvudvärk efter en lite gnällig eftermiddag. Men med två trötta barn är det ju inte så konstigt. Nu sover i alla fall A och J tittar lite på tvn och jag kopplar också av. Har disk att ta hand om men orkar bara inte just nu. Tar det lite senare.


Har i alla fall lite bilder när barnen leker:

Joel leker att han har en hatt på huvudet. Visst passar den bra :)




      


Det är roligt att leka i lekrummet tycker Alicia   


Vi var även ute en liten promenad. Lite frisk luft behöver man alltid man blir lite piggare då än att bara sitta inne.

Hoppas att du har haft en bra dag. Nu ska här planeras för fredagsmys   

Av Maria - 18 november 2011 15:40

Det luktar riktigt gott här hemma nu :). Glöggen sprider sin doft och man känner att julen närmar sig dag för dag.

Synd att det inte finns doftdator då skulle ni få känna på lukten. Men ni får nöja er med en bild istället :)



Ja inte mycket för världen just nu och det ser inte så gott ut heller. Men drickbart om tre veckor 

Av Maria - 18 november 2011 11:52

nu mår man inte så bra. Har satt i mig en hel chokladkaka. Mörk choklad dock men ändå. Tänkte att en liten bit skulle inte skada men men helt plötsligt var alltihop borta. Aja baja mig säger jag bara.                                                   
                           

            

                                                                                           
         

Av Maria - 17 november 2011 14:41

Måste bara tipsa om en fiskrätt som vi åt idag. Inget krångligt alls.


Mandelfisk.

600g fiskblock. Tinas och skär i block eller köp färdiga block och tina dem.

1 påse mandelspån

1dl nötmjöl av mandel. Man tar och mal mandel själv till mjöl.

50g smör

pressad citron

salt

peppar.


Ungnen sätts på 200 grader. Lägg fiskblocken i en smord form och pressa citron över.

Smält smöret och blanda sen med nötmjöl, salt och peppar. Bred över blandningen på fiskblocken och strö över mandelspån. ungsbaka i knappt 1 timme

Barnen åt potatis vi vuxna åt blomkålspotatis och skirat smör


                                                  
                  

Av Maria - 17 november 2011 13:42

har ytterliggare en tvättdag idag. konstigt att det alltid blir så mycket tvätt och att den aldrig försvinner. Hade hoppats på att den kunde försvinna av sig själv men icke.


Har också börjat få iordning mitt pysselrum. Har gjort så att jag kan vara där och får ta tag i resten efter hand men det är ju en början.






Så här ser det ut för tillfället men det ska bli bättre :) Är inte riktigt nöjd.


Idag är sambo hemma. Han ska jobba helgen och då är de alltid lediga en dag mitt i veckan vilket är skönt men tråkigt att han jobbar helgen :(. Men nu har han och sonen åkt iväg för att köpa en rostfri hink. Jag har börjat beta av på min att göra lista inför julen och började med glöggen. Den ska ju stå i tre veckor innan man kan smaka den men det visade sig att vi inte hade en tillräckligt stor gryta för jobbet så nu måste det införskaffas något bra.


Vet inte riktigt vad nästa punkt på listan ska vara. Tror att det blir till att baka brödet härnäst hmmm...får fundera lite. Någon som har ett gott recept på vört får gärna skriva det? :)




     

Av Maria - 16 november 2011 20:07

Idag höll jag i ett bodypump pass på sportlife varekil :). Känndes grymt skönt och märker att man kan lägga på mer vikter nu. Men lite svårt att lägga på mycket vikt när man instruerar. Får ju inte tappa tekniken.


Kändes dock inte riktigt lika bra idag som det gjorde förra gången jag instruerade. Men man kan ju inte vara på topp jämt. Idag var det i alla fall en annan bodypump instruktör med och efter passet kunde jag fråga om det är något som jag behöver tänka på. Man är ju aldrig fullärd och efter 2 års bortovaro så lägger man ju till lite olater. Men hon hade inget direkt. Bara att jag var lite för snäll och det är ju lätt att ändra på. Så nästa gång ska jag vara mer elak ;).


Hur vill du att en instruktör ska vara??

Av Maria - 16 november 2011 14:42

Just nu känns det så bra. Fick reda på att jag och en tjej till har blivit utvalda att gå en ny pumputbildning. En vidareutbildning. Känns bra och då får man bra feedback till vad man kan ändra på så att man blir ännu bättre. Mer träningsglädje till alla :)


 

Ovido - Quiz & Flashcards