Tankizar

Alla inlägg under november 2011

Av Maria - 13 november 2011 18:37

Ja nu är jag hemma igen vilket verkligen är skönt. Hinner nog inte skriva så mycket nu men  skriver mer senare. Någon som verkligen var glad att se en var A   . Hon hade verkligen saknat mig min lilla going så nu är hon nöjd igen. Hon blev verkligen glad att se storebror också. Hon hoppade i knät när hon fick se honom.


När jag klev innanför dörren så hade sambon städat huset. Finns det något bättre att komma hem till ett färdigstädat hus :). Tror att jg blir lite bortskämd  . Men lyxigt är det. Skriver mer lite senare för nu ska jag mysa med mina barn  .


                                                  
                     /Maria


                                                  
                                        

Av Maria - 12 november 2011 20:29

Så har det sett ut för mig idag. Dagen började bra med ful rulle. Behövde ju packa min väska med kläder för en övernattning. Inte är man smart nog att göra det dagen innan inte, men men. I alla fall så blev det bråttom. Behövde åka till gymmet. Idag hade jag både funky kidz och bodypump. Hade ju inte träffat banen på två veckor och det märktes. De var mer högt än lågt :) Men det gick ändå riktigt bra. De var med på noterna och nu börjar det ju närma sig showen så då blir det ju lite mer allvar. 


Med pumpen så gick det suveränt. Har verkligen komit igång och känner att jag växer som instruktör där. Deltagare frågar om jag kör fler pass i veckan och bättre kan det ju inte vara. Börjar känna att det är detta som jag skulle vilja jobba med. Hade tappat driven innan graviditeten och nu för några månader sedan. Men den har verkligen kommit tillbaka   . När tiden på gymmet var till ända så fick jag åka och hämta sonen. Han, sambon, A och deras farmor var på maskinvisning. Traktorer alltså. Passade J riktigt bra så han var riktigt nöjd närhan fick se mig och det blev traktorprat i bilen. Det tar ungefär 1½timme hem till mamma och pappa från Uddevalla där vi var.


                                                  
                   


Framme hos föräldrarna han J bara leka litegran innan det var dags att sätta sig i bilen igen. Jag är här för en enda anledning och det är att min Kusin/gudbarn fyller 15 på måndag och han firades idag. J tycker att det är så roligt att leka med mina små kusiner så han fick följa med annars så hade jag åkt själv. A fick stanna hemma hos pappa. Hon gillar inte att åka så mycket bil.


J hade i alla fall roligt på kalaset. Till en börja var det ingen av kusinerna som brydde sig om honom så han sysselsatte sig bäst han kunde. Men sen när det kom andra barn blev det nästan slagsmål om vem som skulle leka med J. Så tillslut hanmnade han i centrum trots allt och det gillar han att vara :).


Nu ska jag spendera tid med min far. Mamma har åkt till jobbet. Hoppas ni har en underbar helg.



                                                  
                   / Maria

Av Maria - 11 november 2011 21:30

åt detta för ett par dagar sedan och det var riktigt gott. Passar bra som lite lyxigare mat och lätt att göra.


Krämig kyckling i ugn

för 4 pers ugn 225 grader


8champinjoner

1 pkt tärnad bacon

5 dl vispgrädde

2 msk timjan

2 msk persilja

1tsk salt

2krm svartpeppar

4 kycklingfiléer

1 dl jordnötter.


 skiva champinjonerna. Knaperstek bacon och tillsätt sedan champinjonerna och stek tills de fått fin färg. Häll över vispggrädden och låt puttra ihop under några minuter. Krydda (använd gärna färska kryddor). Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnsform och häll över såsen.

Baka i ugnen ca 20-25 min. Toppa med jordnötter och servera med rostade grönsaker.

Mums  

Av Maria - 11 november 2011 21:17

Ett litet enkelt kort till min pappa på fars dag. Hade egentligen tänkt mig något annat men han inte få grejerna i tid.


                                                  
                                                         

Av Maria - 11 november 2011 17:57

Nu har jag lekt fotograf här hemma. Kom på att det är dags att beställa de där julkorten nu så att man har dem i god tid och sen fick jag det sista fotot i almanackan färdigt på samma gång. Var bara december som fattades. Lägger upp några av bilderna här så får ni se dem. I år valde jag ett svartvitt julkort. Men tog några i färg också :)


     



De som jag valde ut finns dock inte med här ;)


                                                  
                           /Maria  


Vill du ha mer besökare klicka här och anmäl dig

 http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=hjelte


Av Maria - 11 november 2011 13:32

Nu på förmiddagen åkte jag och barnen till en vän till mig CW. Hon behövde lite hjälp med att flytta. Fast det mesta var redan gjort när jag kom dit. Fast lite kunde jag ju hjälpa till med. J gick runt och tittade på hästarna och katten. Men mest ville han nog leka med C. Han brukar prata om henne emellanåt så hoppas att vi kan ses snart igen   .



                                                  
                                                  

Av Maria - 11 november 2011 07:10

Märker att hjärnan spelar mig ett spratt just nu. Den kämpar för att jag ska äta godis eller något sött i alla fall. Brukade göra det ganska ofta förr. Eller ja riktigt ofta. Det blev ju något varje dag. Så fort suget kom på så var man ju tvungen att fixa det.. Men nu har det ju gått en tid utan godisätande eller kakätande och jag är inte ett dugg sugen. Men hjärnan säger något annat. Eller så är det kroppen som försöker lura hjärnan att ge den socker?? Har läst att det tar 6 veckor att bryta ett mönster en vana. Har några veckor kvar. Så bara att kämpa på.



                                                  
             / Maria

Av Maria - 10 november 2011 20:00

Så har min dag sett ut idag. Lilla A går igenom något just nu, vet inte om det är tänder, växtvärk eller allt på en och samma gång. Hon är ju i startgroparna med krypningen också. Så det är mycket som pågår i hennes lilla hjärna. Men det är så uttröttande och när hon sitter på golvet och är allmänt missnöjd så sätter sig J bredvid och stämmer upp så fin tillsammans med henne. Så helt plötsligt har man två som skriker. En som härmas och en som är allmänt missnöjd med tillvaron just nu *suck* säger jag bara. Vill bara att denna perioden går över snabbt så att jag får tillbaka min lilla glada dotter igen. Många djupa andetag idag och mycket bärande och vyssande. Tillslut gav jag upp och gick ner till öppna förskolan och där gick det mycket bättre. Både jag och barnen fick ett andrum som vi verkade behöva. Stämningen hemma blev bättre efteråt. Ibland saknar jag att mamma inte finns nära till hands. Särskillt när båda barnen skriker ikapp. Men imorgon är en ny dag med nya tag



                                       // Maria

Ovido - Quiz & Flashcards