Direktlänk till inlägg 5 februari 2012
50g jäst
150g smör
½L mjölk
2 dl sirap
½tsk salt
3 tsk stött/ mald kardemumma
14-15dl vetemjöl
fyllning:
smör
Garnering:
smör
strösocker
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Lös upp jästen med lite av vätskan och tillsätt sedan resten. Blanda i sirap, salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Glöm inte att spara lite till utbakningen. Arbeta så att det blir en smidig deg som lossnar lätt från kanten. Låt jäsa i 30 min under bakduk.
Ta ut den på lite lätt mjölat bakbord och knåda den lätt.
Dela den i 2 delar. Kavla u den till en rektangel. Bre på smör och vik ihop. Skär i remsor som sen snos ihop till en knut. Låt jäsa i 30 min. Pensla lite lätt med smör och grädda i 250 grader ca 10 min. Låt bullarna svalna och pensla åter igen med smält smör och vänd dem i strösocker
Åt skinka med färskost, ärrtskott och lite gräslök till frukost idag. Såg det i en tidning och det verkade gott. En vanlig dag skulle det inte räcka som frukost för mig men nu när jag är dålig så har jag ingen direkt matlust och då var det perfekt. A...
Ska först och främst säga att jag älskar min mamma så mycket. Just nu är hon här för att passa barnen imorgon då barnens förskola har stängningsdag. Vilket är så snällt av henne. Men tänk att allt blir så konstigt när hon är här. Allt ska röras o...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 |
14 |
15 | 16 |
17 | 18 |
19 | |||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
|||||||
|