Tankizar

Alla inlägg under december 2011

Av Maria - 13 december 2011 20:41

för den som gillar att baka kan vinna denna häftiga  matta och sprits :)


   


Vill du också vara med och tävla om detta fantastiska set så kan du göra det här

smulansbakblogg.blogspot.com


/ Maria

Av Maria - 13 december 2011 06:44

Igår var jag och min svärmor (kallar henne så fastän jag bara är sambo) på julbord.

Riktigt gott var det och som vanligt äter man ju alldeles för mycket. Men det är ju bara under denna tid  som det är så och då kan man allt få göra det eller hur? :)


Som sagt var julbordet igår det godaste jag ätit. Andra år har vi varit på gustavsbergs i Uddevalla. Men det var ingen höjdare förra året. Salt och ingen smak. men i år så blev det Alberts och det var ritkigt lyckat. De hade 20 olika sillar och de var riktigt goda :). Sen var den andra maten också riktigt god och som avslutning kunde man ju inte hålla sig borta från sötsakerna. Fast man orkade inte så mycket av det förståss ;). Så Kan verkligen rekomendera Albert Hotells Julbord. 


 


Ett mysigt ställe var det också. Hotellet ska tydligen vara riktigt dyrt att bo på men med den utsikten och servicen så kan jag förstå det. Men vi åt ju bara och åkte hem sen. Det räckte gott och väl.

Mums säger jag bara. Fast det är tur att man bara äter ett julbord om året, bortsett det på julafton då :)


/


Av Maria - 12 december 2011 13:28

ja nu är det ju måndag ige ( om det nu skulle ha undgått någon). Måndagar är lika med min stora tvättdag. Både tvättmaskinen och torktumlaren får bekänna färg.


Passar ju även på att få lite annat gjort också. Barnens sovrum har blivit städat och nu ska bara juldukar på deras små byråar så är rummet redo för tomtarna som kommer fram om några dagar :). Börjar verkligen känna av att julstämningen kommer smygande. Fastän det inte kommer någon snö här. Inte än i alla fall. Någon annan som har snö??

Här är det bara grått och trist med en massa regn. Ingen mysfaktor i det så här i juletider.


Nä får väl ta tag i det igen nu. Får passa på medans min lilleman sover. Lilltjejen är vaken. Ibland kan man tycka att de kan sova samtidigt men icke.




Ha nu en riktigt bra måndag


/ Maria 

Av Maria - 11 december 2011 21:58

har verkligen inte uppdaterat i bloggen på sistone. Men så är det när det är så mycket som ska hinnas med.

Detta är ju inte direkt min prioritet nummer ett. 


I helgen så har vi bakat. Jag och sonen har gjort pepparkakor och lussekatter. Trodde inte att det skulle gå så bra som det gjorde men han tyckte att det var riktigt roligt att greja med degen och trycka ut figurer. Fast han använde ju bara en och det var traktorn. Jag har en son som verkligen älskar traktorer just nu. Mormor ( min mamma) hittade en pepparkaksform som var en traktor och kunde ju inte låta bli att köpa den :)


   




Ja här ser ni mig och J bakandes för fullt. Lite hjälp behövde han med att få kakorna till plåten. Sen får ni se hans eget baka de pepparkakor och sen så blev det ju en liten hög till oss också :). Vill ni se bilderna större så är det bara att klicka på dem.  


Har ju även blivit en del träning. 

Hade ju mitt pump pass igår. Men hade även rpm passet. Helt grymt att få köra det igen. Gick utbildingen förra året men sen var jag ju gravid. Inte så lätt att sitta på en cykel med stor mage. Nu när jag kom så hade jag inga fasta pass. Men nu har jag det igen. Bättre för konditionen finns inte så love it :).


Idag var vi iväg till gården. Min "svärmor" bjöd oss på middag :).

Riktigt gott var det och det var lätt att hålla till dieten. Förutom när hon bjöd på tårta. En liten bit fick det ju allt bli ;). En riktigt trevlig eftermiddag som avslutades med ett zumbapass. Ja för mig alltså inte oss allihopa ;).


Kan säga att det där med diet ligger lite på is för mig just nu. Håller den så gott det går men inte så lätt i dessa tider. Tar ett nytt tag nästa år. Fast som sagt så släpper jag det inte helt. Tänker på det varje dag och äter nästan inga kolhydrater. Vågen visar i alla fall neråt och jag kommer i kläder som jag inte haft på flera år. Så något rätt gör jag i alla fall :)



Sovdags för mig. Hoppas du haft en trevlig tredje advent :)


/ Maria






 

Av Maria - 8 december 2011 20:48

Det är mycket koncentration på jul just nu. Så även här så bloggande är ju inte direkt högsta prioritet.


Har i alla fall lyckats hälla upp glöggen på flaskor. Fyra och en halv stycken blev det så ca 7 liter glögg.

Hoppas nu bara att den är god :)


Har även gjort lite mer julgodis. Choklad- och apelsin fudge och kola. Fudgen blev bara så god. Har inte gjort den innan så man var ju tvungen att smaka en liten bit ;). Med kolan kan man bara konstatera att den blev lite för mjuk. Hade den fått koka bara några minuter till så hade den blivit perfekt.

Kan bara säga att koka kola är inte min grej. Lyckas aldrig få den bra. Förra året gick det inte alls fick slänga två satser och då gav jag upp. men i år går den ju i alla fall att äta.


Till helgen ska jag försöka få bakat lite lussekatter och pepparkakor. Får se var man hittar tiden.


Var nere på öf med barnen idag. Det bakades lussekatter där och J vågade efter en stunds funderande gå fram och testa. Han tyckte att det var så roligt så han var superkoncentrerad :)

Fina lussekatter blev det i alla fall :)


Ha nu en bra kväll.

Jag ska skriva färdigt julkorten. Ytterliggare några saker att pricka av på listan ;)


Ta hand om er


/ Maria

Av Maria - 8 december 2011 18:58

Nu håller A på att få ytterliggare några nya tändre. Det finns inget godare just nu än att tugga på mammas fingrar. Hårt biter hon så det gör riktigt ont och den där lilla första tanden är ju bara så vass. Men en nöjdare liten flicka får man leta efter. Får bara hoppas att det inte påverkar hennes sömn.

Har ju inte gjort det hittills så varför nu. Jaja man får se.


/ Maria


Av Maria - 7 december 2011 10:04

ja eller förmiddagsstök passar kanske bättre. A tog sovmorgon så då passade jag på att göra lite ischoklad. Fick lite hjälp med att ställa ut mina formar     


r    


Sen så var det dags att smälta kokosfett och blockchoklad. Även om J ville hjälpa till där ochså så fick jag honom på andra tankar. Han fick några tomma formar som hankunde pilla med och då blev han så nöjd så.

Ibland behövs det inte så mycket.

Så här såg det ut i början


 

Det färdiga godiset :)

Nu är det nerpackat i en bytta i väntan på julafton ;)


Gjorde lite knäck häromdagen.


Får smaka på den till jul :)


Ha en riktigt bra dag


/ Maria   

Av Maria - 6 december 2011 21:28

Efter att barnen sovit så blev det ju en del lek och bus :).

A kämpar vidare med att krypa. Det nya nu är att försöka ställa sig upp från golvet. Så hon står med huvudet ner mot golvet och rumpan upp i vädret.

Kämpa, kämpa, kämpa. Det är vad de små gör hela tiden och inte ger de upp fastän det är svårt och krångligt. Dag ut och dag in kämpar de med samma sak. Tänk om man var sån själv?

Ibland är man ju det men hur många gånger ger man inte upp. Man kämpar ju knappast dag ut och dag in i kanske flera månader. Man söker otast den enklaste vägen.


J har varit mycket noga med att A ska vara med och leka eller vara med när man läser en bok. Dety nya är att han gärna vill vara med och mata. Visst under uppsikt och guidning så går det bra :). Han vill så gärna vara med och hjälpa till.

Bokläsning för lillasyster. Självklart ska adet handla om traktorer :)

  

Lyckades även få till lite mys med båda barnen. Först j med lite bokläsning och sen A. Hon nöjde sig med att sitta i knät och pilla med mitt halsband.


Kvällen ängnades åt träning och sen blev det strykning för hela slanten. Tyvärr tog mina galgar slut annars så hade den högen varit helt borta. Men men. Får ta det en annan dag.


Nu ska jag bara njuta av kvällen :)


/ Maria



Presentation


Hej jag heter Maria. Skriver om hur jag får ihop barn, träning, scrapbooking...ja allt.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Gästbok

besöksstatistik

Besökare

Länkar

RSS

Digitala stämplar gratis


Ovido - Quiz & Flashcards